Лев не “король джунглів”: кілька цікавих фактів про цю кішку у Всесвітній день лева


10 серпня відзначають Всесвітній День лева.
У XVII ст. представники цього виду з’явилися в провідних європейських зоопарках, найбільший з яких знаходиться у Лондоні.
Нині більша частина цих тварин живе на сході та півдні африканського континенту і, на жаль, їхня кількість зменшується з року в рік. За оцінками експертів, популяція левів значно скоротилася за останні два десятиліття.
У багатьох африканських країнах ви можете відвідати різні наукові та концертні заходи з нагоди Всесвітнього дня лева. Деякі природні заповідники організовують зовсім безкоштовні тури. Наприклад, у парку Малаві туристи мають унікальну можливість поспостерігати за левиними прайдами. У місті Лівінгстон, що у Замбії, проходить яскравий Карнавал лева. У Ботсвані проводять благодійні кампанії.
• Лев не найбільший представник сімейства кішок. Тут він поступається тигру.
• Серце у левів (пропорційно) найменше серед усіх хижаків.
• У неволі ці тварини живуть довше, ніж в дикій природі. За словами фахівців, леви живуть до 20 років.
• Хоча лева часто називають “Королем джунглів”, він живе лише на лугах і у долинах, а не в джунглях.
• Самиці та їхні сестри живуть разом усе життя, так само як і їхні дитинчата-самиці. Самці, досягаючи зрілості, утворюють свої власні прайди.
• Ревіння самця лева найгучніше з усіх голосів великих кішок. Його можна почути з відстані 8 кілометрів. Крім того, ревіння допомагає леву знайти інших представників сімейства, а також “окреслити” свою територію.
• У дорослих левів 30 зубів. І розміри їх доволі вражаючі, але не зважаючи на це, великі кішки зовсім не пережовують їжу – вони ковтають чималі шматки м’яса і використовують лише одну сторону щелепи, адже не можуть рухати нею з боку на бік.
• Навколо пащі лева розташовані волоски, завдяки яким тварини відчувають, чи ще жива їхня здобич, чи вже перестала ворушитись.
• Леви бояться стільців. Приборкувачі левів часто використовують стільці у процесі дресирування. Річ у тім, що ці великі кішки не вміють фокусувати свою увагу на кількох об’єктах, а одразу чотири ніжки стільця, які на них “нападають”, змушують левів розгубитися та покинути поле бою.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *